Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Det får mig att skämmas att komma från Trollhättan

Att vaccinationen på NEVS ställdes in i fredas eftermiddag för att enbart 80 personer anmält sig för att få vaccin får mig att skämmas att komma från Trollhättan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Dessa 80 personer fick ett sms att deras vaccinationstid var inställd och att de får boka en ny tid en annan dag. Detta är personer som kanske varit överlyckliga över att äntligen få vaccin, kanske suttit i karantän och varit isolerade i ett år och nu såg ljuset i tunneln. Ska de behöva straffas och lida för att andra inte valt att ta vaccinet? Att de som tog beslutet inte skäms!

Dessa 80 personer skulle fått sitt vaccin! De kunde kontaktas och tillfrågas om de kunde komma en annan tid samma dag och på så sätt försökt samla ihop dem till vissa tider? Eller flyttat över dem till andra vaccinationscentraler, typ Högskolan Väst? Utökat tiderna där för vaccin så alla kunde fått vaccinet. Eller bara låtit dem komma till NEVS och låta personalen sitta och rulla tummarna ett tag, människors liv är väl viktigare än att behöva betala några personer ett par extra timmar?

Världen har levt i skräck i över ett år nu och chansen till detta vaccin är det som håller många uppe, att de orkar. Det är oförsvarligt att dra undan mattan för människor och ta deras hopp ifrån dem. Visst, de kan boka en ny tid, men känslan av hopplöshet och förtvivlan när glädje bytts till sorg, den är svår att komma över. För tänk om det ställs in igen?

Rebecka