Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Det finns andra yrkeskategorier än poliser

Den senaste tiden var Kronogården och andra utsatta områden i fokus, många tycker att det är bättre med att anställa fler poliser. Jag undrar om vi kan lösa problemet genom att anställa fler poliser?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi måste ta tag i problemet och lösa det från grunden. Många unga personer har tappat hoppet om samhället. Det som händer i Trollhättan påverkar mig jättestarkt, skadegörelser på förskolor, skolor, busshållplatser och bilbränder och så vidare. Det kostar kommunen väldigt mycket pengar.

Det finns andra yrkeskategorier än poliser som kan göra mycket väl insats som till exempel integrationspedagoger. Anställ rätt person på rätt plats! Integrationspedagoger kan arbeta inom flera olika yrkesområden, på förskolor, skolor och fritidsgårdar med mera. Integrationspedagoger har rätt verktyg och metoder som fungerar i olika situationer. De kan ge stöd och handleda individer, kan Komma med tips och idéer om hur vi/ni kan jobba vidare, och hur vi/ni kan utveckla vårt/ert arbeta ytterligare.

Jag uppmanar Trollhättans stad att anställa kompetenta pedagoger/personer som har rätt kompetens, dessa människors kunskap måste tas i bruk. Vi ska arbeta för utveckling och bättre morgondagen, det är vi skyldiga våra barn. Det finns många integrationspedagoger som har väldigt bra tanker och idéer som gärna vill göra skillnad. Integrationspedagoger kan bli brobyggare och drivande krafter av samhällsutvecklingen, minska utanförskapet och övergivenheten.

Pinar Karim

integrationspedagog som vill göra skillnad