Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns de som vägrar betala för sin bussbiljett

Replik

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Läste artikeln i TTELA, (”Merlissa prisas för sitt civilkurage”, 15 juni ) att en man hade blivit ”utsatt” för rasism av en chaufför. På vägen mellan Willys – i ­Vänersborg. Där hade chauffören sagt ifrån på ett olämpligt sätt, till en på­stigande passagerare.

Vad som de flesta inte vet om, är att det stiger på passagerare – på den sträckan dagligen sådana som har kontoladdning och/eller mobil, men ändå vägrar betala för sin resa. Vid ett tillfälle steg det på fyra vuxna – i 20-årsåldern. Och alla dessa vägrade betala för sin biljett.

Det finns de som utnyttjar systemet genom att låtsas sakna pengar på bankkort eller saknar värdebevis som måste visas. Allting bara för att åka gratis.

Det finns de som tar gamla utskrifter och låtsas att de gäller för resor. Det finns till och med de som visar upp kvitton från affärer. Och kräver att de ska ses som giltiga resehandlingar. Det finns de som blir hotfulla mot chaufförer och nästintill hotar chaufförerna då dessa begär av resenären ett giltigt färdbevis. Det finns de i 20 – årsåldern som ljuger om sin ålder, för att få åka med gratis.

Ja, jag skulle kunna räkna upp fler exempel på vad jag själv har sett och vad jag har hört talas om på linjerna 65 och 67 i Vänersborg.

Jovisst, så kan man ­begära att Västtrafik sätter in kontrollanter på bussarna. Tyvärr så kommer de bara på dagtid och syns på så vis. De får aldrig se avarterna i trafiken – mellan ovannämnda platser.

Tänk på att det sparas i kommunal service till de gamla. Och vem ska betala lönerna till chaufförerna?

Viola