Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

”Det går bättre om du går av baklänges”

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta – vad händer om man går av baklänges och drar rullatorn efter sig? menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Västtrafik - vågar vi +85 åka med buss?".

Jag har liknande erfarenheter som ni men för min del handlar det om buss 24 hållplats Karlstorp i Trollhättan från stan där jag brukar gå av. Den hållplatsen är inte iordninggjord så det är stort höjdavstånd mellan buss och trottoar. Sist jag åkte med bussen och skulle gå av med min rullator så tvekade jag. Detta såg busschauffören och ropar då till mig från förarplatsen: ”Det går bättre om du går av baklänges”. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta – vad händer om man går av baklänges och drar rullatorn efter sig?

Jag är glad att jag åtminstone kan gå framlänges! En medpassagerare hörde detta och sa att jag ska hjälpa dig. Snällt. En annan gång när jag skulle gå av sa en annan medpassagerare att: ”Jag skall hjälpa dig av för jag har sett flera äldre som har ramlat”. Jag tillhör dem som har ramlat, men den gången var chauffören fort ute och hjälpte mig och rullatorn upp.

Jag har mejlat till Västtrafik och de beklagar det och de har undersökt saken och kommit fram till att det är kommunens ansvar att busshållplatserna är iordninggjorda. Jag har då mejlat till Trollhättans stad och påpekat detta. Jag får till svar att de – kanske – kan göra detta om två år! Då – kanske – jag är död och begraven! Vi är många äldre som bor på området och som använder rullatorer. Snälla kommunen – hjälp oss att kunna använda bussarna och gör i ordning hållplatserna så att vi inte behöver riskera vårt liv då vi åker. Gör det nu – akut innan något allvarligt inträffar!

Kristina

Svar direkt:

Vi beklagar att du upplever svårigheter med att ta dig ur bussen på Karlstorp. Varje år tillgänglighetsanpassar Trollhättans stad ett antal hållplatser. Vilka hållplatser som byggs om styrs i första hand av hur många resenärer som använder hållplatsen.

Hållplats Karlstorp är en av de som står på tur. Det arbetet är planerat att göras nästa år och innebär bland annat att hållplatsen får en högre plattform så att det blir enklare att gå av och på bussen.

Andreas Emanuelsson,

projektledare/utredare Trollhättans stad