Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Det handlar om plikt

Replik
Svar på: Vi måste fortsätta att kämpa i vaccinationsprocessen

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

”Det är timanställd... ungdomar, studenter, undersköterskor, läkare, sjuksköterskor, skolsköterskor, distriktssköterskor, en del pensionerade... ” Ser vi medborgare framåt inser vi att vården är i skriande behov av mer personal efter denna redogörelse. Visserligen är, som insändaren beskriver, massvaccination en utmaning, men det finns katastroflägen i många olika former och då måste vården stå redo.

”För att göra massvaccinationer så effektiv som möjligt har vi sex Vårdcentraler (VC) valt att samarbeta ...” Men, vilken av era listade har efterlyst effektivitet? Det insändarna handlat om är ju servicen?

Ni berömmer er av att ha vaccinerat 42000 vilket förstås är bra. Men, det handlar inte om antal, utan alla. Alla ska ha möjlighet. Även icke bilburna, vilket ju är vad insändarna som förekommit här handlat om.

”Vi är inte upphandlade utan vi har frivilligt tagit på oss detta vaccinationsansvar...” Frivilligt? På vad sätt kan vårdcentraler anse att vaccinationen skall betraktas som ”frivillig insats”. Där har dessa sex vårdcentraler (och säkerligen flera) totalt missuppfattat sin insats. Det handlar om plikt! Ett ord som i dagens läge allt oftare byts ut mot ”frivillighet”, vilket inget vårdarbete någonsin kommer att bli.

Medborgare VG regionen