Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det har varit ett tufft år

Inte minst för medlemmarna i Kommunal som varje dag under pandemins framfart har gjort sitt yttersta för att ändå hålla Sverige igång.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Busschaufförer har kört dig till jobbet. Undersköterskan har svettats och slitit i skyddsutrustning i kampen för att vårda de som blivit smittade eller vårda de äldre på boendet eller i hemmet. Barnskötarna har tagit hand om våra barn när vi gått till jobbet. Vaktmästaren har låst upp skolan. Kocken har lagat mat. Lokalvårdaren har sett till att minska risken för smitta genom att var dag hålla patientrum, förskolor, vårdcentraler, skolor rena. Habiliteringspersonalen/elevassistenten har skapat trygghet för brukaren/eleven i en annars väldigt förändrad vardag. Renhållningsarbetaren har hämtat vårt hushållsavfall. Kyrkogårdsarbetaren har sett till att kyrkogården förblir en vacker plats där vi kan sörja de som fattas oss. Listan kan göras ännu längre, här har vi bara nämnt några av alla medlemmar i Kommunal.

I alla städer, i alla verksamheter, alla dagar, dygnet runt finns Kommunals medlemmar. De är en förutsättning för vårt samhälle. Men deras arbetsmiljö är fortsatt ansträngd. En ny våg av coronapandemin härjar. Fler och fler brukare, barn, personal, resenärer, elever, föräldrar och äldre smittas för var dag.

För vissa är det viktigt att få samla hela familjen på jul. Eller få gå ut i affären och trängas och handla julklappar. För Kommunals medlemmar dras just nu jul- och nyårssemestern in. Trots att de är slutkörda kommer många av dem inte ens få en enda semesterdag under storhelgerna trots att det var planerat så. Nu är det upp till oss att tillsammans se till att det här får ett slut. Tänk ett varv till. Din planerade glöggfest eller din julshopping kan innebära fler timmar i skyddsutrustning och fler uteblivna semesterdagar för medlemmarna i Kommunal.

Vår önskelista det här året är inte lång, men har aldrig varit mer angelägen. Vårt gemensamma samhälle är just nu helt beroende av att var och en tar sitt ansvar och tänker på andra innan man tänker på sig själv. Kommunals medlemmar ger allt just nu. Ge dom något tillbaka - följ råden från våra myndigheter.

Theresia Andersson,

ordförande Kommunal Vänersborg,

Fredrik Rydell,

ordförande Kommunal Lilla Edet/Trollhättan,

Lise-Lotte Lindblom,

ordförande Kommunal VGR