Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Roald, Berit
Bild: Roald, Berit

Det intelligenta däggdjuret!

Under årtionden har våra politiker steg för steg saboterat vår utbildning och våra skolor. Den grundläggande biologiska insikten om att unga varelser kräver styrning och vägledning för att kunna utvecklas, och för att kunna bli en positiv del av vårt samhälle och vår framtid, tycks helt saknas.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kunskapen om att alla flockdjur helt enligt biologins grundläggande regler behöver en ledare har tydligen totalt ramlat ur våra beslutfattares hjärnglob. Att detta i allra högsta grad gäller alla unga borde ju vara en självklarhet. Det är ju inte konstigt att allt fler lärare söker sig bort från våra grundskolor.

Vem vill vara kvar i en miljö där politikernas skapade regelverk ger eleverna rättigheter att bete sig hur som helst medan lärarnas rättigheter är nollställda och deras händer helt bakbundna. En elev kan slå, håna, spotta på etcetera en lärare medan läraren bara får agera positivt, snällt och muntligt. Skulle något annat hända så går ju föräldrarna till attack i en totalförnekelse om sina barns dåliga beteenden.

Barn, men även vuxna, behöver i många situationer ett auktoritärt ledarskap för att förstå och för att kunna bli en positiv del av verkligheten. Auktoriteter är långt ifrån alltid negativa. Det finns båda varianterna men låt oss omgående återinföra de positiva varianterna.

Om man tittar på de ointelligenta däggdjuren ute i naturen, och de lever ju helt enligt biologins grundläggande regelverk, så är de vuxna djurens ledarskap och vid behov auktoritära beteende, en total självklarhet. Därför ser vi ju inte heller ”kriminalitet” eller andra grupprelaterade negativa beteenden som förstör framtiden för dessa ointelligenta varelser. Har vi intelligenta människor något att lära? Ja med 500 procents säkerhet men då krävs en grundläggande insikt om vad som är viktigast i livet, det vill säga Livet och absolut inte karriär, pengar och status. Det är dags nu!

Vågar man hoppas