Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Det röda vanstyret fortsätter

Knappt hade kommunfullmäktige klubbat den beska kritik och flertalet anmärkningar som revisorerna enhälligt föreslagit, så driver de röda mindre än ett dygn efteråt benhårt igenom i Utbildningsnämnden att till varje pris gå förbi kommunfullmäktige med sitt redan nu i början på året mäktiga underskott på över 10 miljoner kronor.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det ideologiskt betingade vanstyret 2018 tog Rita Paulsson upp redan på sensommaren. Tiotals miljoner i underskott per nämnd men kommunfullmäktige skulle hållas utanför. Paul Åkerlund viftade bort liberalerna med att han hade allt under kontroll. Det visade sig dock att han inte hade någon koll. Därför riktade revisorerna anmärkningar mot både nämnderna och kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige tvingades efter mycket stönande från flertalet socialdemokrater, att 29 april ställa sig bakom piskrappen mot sig själva.

Dagen därpå redovisades årets inledande skandalsiffror i utbildningsnämnden. Det röda styret fortsätter som om inget hänt. Över 10 miljoner back redan tidigt på året. Socialdemokraternas gruppledare, tillika nämndens ordförande, konstaterar att nämnden riskerar att inte uppfylla fullmäktiges mål. Och då yrkar oppositionen som efter mindre än 24 timmar inte glömt revisorernas allvarliga anmärkning, på att fullmäktige får pröva att antingen ge nämnden en utökad ram, eller ge nämnden tillåtelse att ha underskott, eller be fullmäktige revidera sina mål för nämnden om man varken kan få mer pengar och inte underskotten kan godkännas.

Det är den av revisorerna anvisade korrekta gången. Vad gör de röda? Nej, med åtta röster mot sju tvingar man nämnden att strunta i kommunfullmäktige – man ska fortsätta köra med underskott fast man inte får det, man ska inte begära mer pengar och man ska inte revidera målen. Sofia Andersson (S) ska på order av Paul Åkerlund fortsätta sin kapitulation inför kommunistisk politik av vice ordförande Fahime Nordborg (V). I fullmäktige hävdar Paul Åkerlund att Trollhättan är en välmående kommun. Men är det välmående att underskotten skenar, och ska hemlighållas, och att vi är den mest skuldsatta kommunen i landet. Det ideologiskt betingade vanstyret av vår kommun och trollhättebornas skattepengar, som han är så stolt över, vill han till varje pris fortsätta.

Anders Castberger

Gruppledare Liberalerna