Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Det röks på Strömkarlsgården också

Replik på "Gott om fritid för rökande hemtjänstpersonal?"

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tyvärr har även vi problem med hemtjänstpersonal som röker i sina arbetskläder. Ofta står de utanför entréerna och några har gott om tid och tar sig en sväng till kanalen. Kanske skönt att blanda friska fläktar från kanalen med nikotinet från cigaretterna.

Ofta när man kommer i hissarna och entréerna, möts man av illaluktande cigarettrök. Då vill man passera så fort som möjligt. Ett tips är att röka hemma innan ni tar på er arbetskläderna och sedan röka när ni arbetat klart. Ni får prata med era chefer om var och hur ni ska röka. Jag och många med mig vill ha ett slut på detta.

Tänk på astmatiker och andra lungsjuka samt allergiker som blir sjuka av rökdoftande personal. Är ni inte rädda om er egen hälsa? Ser fram emot att cheferna här och personalen kommer fram till en bra lösning, och att vi bara känner lukten av alla underbara vårblommor i fortsättningen.

Rökfritt

Svar direkt

Trollhättans stad har bestämmelser som innebär att det inte är tillåtet att röka på arbetstid eller i arbetskläder. Det finns också anvisade platser som ska användas om rökning sker utanför arbetstid.

Berörd chef kommer att bli kontaktad för att ta detta vidare med sin personal.

Omsorgsförvaltningen, Trollhättans stad