Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Det var det här med folk och fä...

Vad som händer när betitlade människor gör fel och vad som händer när vanligt folk gör fel. Speciellt nu i coronatider.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Den höga människan med titel – läs folk – får behålla sin lön och titel. Dessutom blir han fortsatt generaldirektör som nu på regeringskansliet. Så vad händer med "fäna", läs – den vanliga människan. Jo, de får sparken från sitt arbete och lönen är puts väck. Eller så drar de till domstol för att få sin vilja igenom mot den lilla människan. Lagen är lika för alla. Inte sant? Sedan tycker jag att det är otroligt fult – att försöka ”dra nytta” av corona - för vinning av politiska poäng.

Alla människor borde vara rädda/känna rädsla inför corona. Alla verkar inte göra det. Men här handlar det inte om det. Är hundra procents säker på att det inte skulle spela den minsta roll ifall Sverige nu haft en styrning av Moderaterna i bräschen. (Möjligtvis med SD i släptåg – så kanske delar av den svenska befolkningen fått svårare att få vaccin.) Oppositionen borde snarast vara glada att de inte sitter i regeringen, vid detta svåra läge.

Det är en lika stor skrämmande situation världen över – oavsett inställning av politik. Därav pandemi. Det som är mest skrämmande nu – är att vaccintillverkarna verkar ha hela den mänskliga befolkningen i sitt grepp. Och nej, det kan varken Stefan Löfven, Anders Tegnell, Johan Carlsson, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson eller någon annan rå på. Tyvärr. Rädslan kvarstår liksom orättvisorna. Förhoppningsvis kommer vaccinet - när det kommer - få bukt med både rädslan och sjukdomen. Orättvisor i samhället kommer säkert bestå. Före detta presidenten, Donald Trump verkade inte det minsta orolig för corona. Näst intill utmanande faktiskt. När han så blev smittad ”lagade” de honom (den något korpulente, äldre mannen) på bara några få dagar? Specialbehandling tror jag han sade. Och nu verkar det handla om pengar. Vem drar i trådarna? Vad är det som händer? Många funderingar man kan ha i dessa tider.

BL