Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Kent Eng

Det var ingen trevlig situation på Stallbackabron

Den 3 september klockan 06.30 körde jag på riksväg 44 över Stallbackabron i södergående med mycket trafik, på väg mot Lidköping. Jag körde i körfältet som heter riksväg 44 och hade flera personbilar och långtradare med släp till höger om mig i norrgående som heter E45 körfält.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I mötande körfält var det fullt av fordon både långtradare och personbilar. Med andra ord var det fullt med fordon över hela bron.

Strax efter trafikplatsen med avfart till Överby köpcenter, blir jag ikappkörd av en pickup med Trafikverkets märkning av arbetsfordon, ett så kallat Battenburgmönster, som består av orange och blå rektangulära reflexfält i två rader som är till för att man ska se arbetsfordon. Föraren av den pickupen lägger sig en meter och 50 centimeter bakom mitt fordon och kör så över hela Stallbackabron, jag kan säga att det var ingen trevlig situation. Hade jag av någon anledning behövt bromsa hade det blivit en katastrof med avstäng bro i flera timmar till följd av många inblandade fordon, samt skadade förare och passagerare. Denna pickup svängde mot Borås efter att den kört om mig före boråsavfarten. Någon av de som arbetar i vägarbete i närområdet bör veta vem som genomförde denna farliga manöver.

Vi bilförare får många gånger klagomål att vi visar dålig respekt för dem som arbetar på vägen och jag undrar hur den föraren tänkte och varför han gjorde så och var fanns hans respekt. Hoppas att föraren själv läser detta eller någon av hans chefer och därefter talar med personen i fråga.

Överlevare