Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ruud, Vidar
Bild: Ruud, Vidar

Det var Vänsterpartiet kommunisterna som ordnade sommarlägret

Nej, Rosanna, det var inte Vänsterpartiet som ordnade sommarlägret när du blev politiskt engagerad, det var Vänsterpartiet kommunisterna, vpk.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kommunistiska diktatorer härskade då i Sovjet och Östeuropa och ditt parti sände dem gratulationstelegram och byggde sin verksamhet här med pengar från Sovjet.

Du säger: ”Jag vet inte hur många gånger jag gick och lade mig och tänkte: "Hoppas ingen…”. Den känslan delar du med de över 100 miljoner människor som kommunismen hittills har tagit livet av. Man kan fortfarande vara kommunist i ditt parti utan att bli utesluten. Ditt ungdomsförbund lockar nya medlemmar med just kommunism. Även under dina första år i riksdagen kallade sig din partiledare för kommunist och kämpade för förstatligande av egendom och statlig styrning av produktionen. Hur detta går ihop med det rättspatos som lyfts fram, lämnar TTELA läsaren okunnig om. Där handlar det om utebad och dubbelspår på järnvägen. Som om detta vore partiets mål.

Kärnan i partiprogrammet har alltid varit att införa kommunism/socialism. Överallt i världen där detta har införts har resultatet blivit enpartistyre, diktatur och förlust av mänskliga rättigheter. Detta maskeras bra med prat om samtyckeslagen istället.

I artikeln har du helt lyckats undvika partiets egentliga mål. Den skulle mycket väl kunna ligga på Vänsterpartiets hemsida. Där kan man lyfta fram egna segrar och angripa sina politiska motståndare utan att besväras av frågor om egna lik i garderoben.

Lär av historien