Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Distansundervisning behövs fortfarande

Jag anser att distansundervisning för elever bör fortsätta då lärarna har anpassat den och är vana med distansutbildning.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Eleverna har lärt sig att vara delaktiga och vara med lektionerna på distans. Jag tycker att undervisningen ska ske via nätet då alla är vana med den här typen av undervisning.

Varför är det bra att undervisningen ska ske i distans? För det första är det bra att fortsätta med distansundervisning eftersom det sparas både tid och pengar. Det sparas pengar för dem som åker buss varje dag till skolan. De behöver inte oroa sig för att missa bussen. Det sparas tid genom att man kan göra något viktigt istället på resan, under tiden man åker till skolan och hem.

För det andra är det bra för att minska spridningen av coronavirus. Om man inte kommer till skolan och är hemma så kommer det inte spridas virus eftersom man inte träffar lika många människor. Om undervisningen sker via distans så skulle inte så många bli sjuka, vara friska och pigga och fokusera på sin utbildning.

En del tycker att distansundervisningen inte är bra för att man inte kan bli sedd och ha en relation med läraren och det håller jag med om. Men under coronapandemin är det viktigt att hålla avstånd till varandra så att viruset inte sprids.

Ereg