Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Droghandeln är roten till problemen

Då jag läst ett antal artiklar och insändare angående ökad rasism i Trollhättan, och samtidigt dras paralleller med händelser på -90 talet. Därför vill jag påminna med en mer korrekt version av -90 talets uppkomst av ”rasism”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag citerar dåvarande TTELA:s chefredaktörs ord från en artikel i TTELA 3 september 1993.

”Den senaste tidens missdåd mot invandrare är inte resultatet av någon hastigt uppkommen främlingsfientlighet. Den är resultatet av samhällets katastrofala brist på beslutsamhet mot några få ligister en underlåtenhet att agera som varat under minst två års tid”.

Han skriver också ”våldsdåd begångna av tonårsligister med ursprung i Mellanöstern och länder däromkring. Dessa ligister har i mer än två års tid terroriserat, misshandlat, hotat och förföljt såväl invandrare som svenska ungdomar”.

Att i artikel efter artikel anklaga Trollhättebor för rasism är kontraproduktivt, då allt fler invånare i staden är mer upplysta än på -90 talet, på grund av sociala medier som beskriver en mer nyanserad bild om den bakåtsträvande utveckling som sker i staden. Att på sociala medier kritisera dåligt beteende är inte ”rasism”.

Ett tips som vore mer aktuellt är att bekämpa droghandeln i Trollhättan. I dessa tider så visas i media liberala inslag om bland annat cannabis som något positivt. Men de som använt detta under åratal och saboterat sina två hjärnhalvor lider med allvarliga psykoser som följd i det fördolda.

Thomas