Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Du är inte ensam om att inte få hjälp på akuten

Replik
Svar på "Varför fick jag ingen akuthjälp?".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du är inte ensam om att inte få hjälp på akuten. Jag har upplevt detsamma. Fick efter andra covid-vaccinationen fruktansvärd kramp högt upp i magen. Trodde då att det var en biverkning av vaccinationen eftersom jag blev orolig i magen efter den första, men inte på samma sätt. När jag efter några dagar återhämtat mig ringde jag 1177. Väntetid på en och en halv timme. Jag fick rådet att om jag får sådan smärta igen ska jag genast kontakta vården.

Tre veckor senare återkommer krampanfallen. Eftersom det var en fredag kväll åkte vi in till akuten på Näl. Efter EKG och med en magsårstablett skickade de hem mig eftersom det var 50 personer före i kö till en läkare. Efter en mycket jobbig helg tog jag på måndagen kontakt med vårdcentralen Nordstan, fick komma in samma dag, och så fort proverna analyserats hörde läkaren av sig och sade åt mig att omedelbart åka in till akuten, då med remiss.

Denna gång togs jag emot för åtgärd. Gallsten hade fastnat i gallgången. Vänder mig även emot att bli debiterad 300 kronor för mitt första besök på akuten som inte gav någonting, bara förlängde plågorna och tiden innan åtgärd. Beträffande fakturan har jag blivit blev hänvisad till patientvägledare på akuten vilken jag sökt i en och en halv vecka nu utan resultat.

Ingen hjälp på akuten utan remiss