Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Robert Michael
Bild: Robert Michael

Du är nog ensam om att tycka utmärkt strategi

Replik
Svar till Ulf Kristersson bör veta vad myndigheten gör, 31 december.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du är nog ganska ensam om att tycka att Stefan Lövens S+MP regering med stöd av C och L har skött corona-pandemin utmärkt? Världshälsomyndigheten WHO rekommenderar alla länder att använda munskydd/ansiktsmask och alla länder följer detta utom Sverige där Folkhälsomyndigheten tycker att munskydd är onödigt. I Sverige har tio gånger fler dött mer än 8000 av covid-19 än i våra nordiska grannländer Danmark, Norge och Finland tillsammans och all frågar sig utom du vad beror detta på?

Kan det bero på att i våra nordiska grannländer och deras respektive regeringars statsministrar satt ned foton och bestämt vad som ska göras? Läste S-veteranen och före detta ministern Leif Pagrotskys debattartikel i Expressen 28 december 2020, citat: ”Måste vår ambitionsnivå vara så mycket lägre än den i Storbritannien eller Israel? Från och med nyårsdagen och framåt räknar Israel med att kunna vaccinera 150 000 personer/dag varje dag i veckan. Sverige gläds åt att ge 320 000 injektioner /månad. Jag tycker att denna enorma skillnad är oacceptabel” skriver Pagrotsky. Hans drakoniska slutsats var: "att lämna EU-räddare liv”.

Lövens strategi ett totalt misslyckande