Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Du gör som de flesta politiker – ignorerar problemet

Replik
Svar på Selektiv information göder klimatångest, 28 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hej Ingemar Vänerlöv. Du skriver om klimat­ångest och om att selektiv informa­tion göder denna ångest. Om man tittar på ditt politiska arbete för kristdemokraterna och vilka åsikter du spridit under dina verksamma år så är det tydligt att du aldrig haft någon klimatångest. Du som många andra i din generation kommer aldrig kunna erkänna er skuld i denna fråga. Du pratar om selektiv information, men använder dig själv av enbart selektiv information i din förnekelse. Du gör som dina kristna amerikanska kollegor, ignorerar forskarnas ord i stället för att kavla upp armarna och faktiskt göra något vettigt åt saken.

Du skyller på media för att folk får klimatångest, men det är människor som du som ger folk klimatångest, eftersom varje förnekande insändare du gör så förstår man att det inte görs tillräckligt åt problemet. Du gör som de flesta politiker, ignorerar problemet så ser allt bra ut så sitter vi säkert. Jag känner många yngre människor som tappat respekt för sina föräldrar, farföräldrar för att de bara kör på som vanligt mot stupet och vägrar lyssna.

Certifierad klimatobservatör? Betyder det att du har en regnmätare i din trädgård och mäter snödjup under äppelträdet hemma? Nej, sluta upp och prata om ångest när du själv är en stor del av problemet.

Ingenjör och orolig pappa

Det här är slutreplik i just denna debatt. Insändarredaktionen.