Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Du påstår saker som du gissar dig till?

Replik
Svar till Sjuk, men inte i huvudet, 18 juni.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du skriver ett nedlåtande, ironiskt och arrogant svar på min insändare den 15 juni. "Typiskt såna som dej, som gått och trampat på samma ställe hela sitt liv" skriver du. Vad vet du om det? Återigen påstår du saker som du bara gissar dig till och tror dig veta. Det stämmer nämligen inte alls. Jag har både fått utbildning, bott och arbetat på flera olika ställen, även några år utomlands. Vad menar du med "såna som mej"? Jag vill påstå att vården i Sverige är bra, inte bäst och på en del håll brister det, men över lag är den bra!

Hur ofta händer det att ambulansen inte kommer fram av alla hundratals utryckningar? Hur ofta får patienter dö hemma? Mycket tragiskt såklart för den det drabbar, men det är ovanliga undantagsfall! Ena stunden skriver du "det finns nästan ingen personal" i nästa stund " det finns massor av personal inom vården, men dom flesta gör ett icke produktivt arbete". Vad har du för belägg för det, hur många är "dom flesta"?

Ibland måste personalen gå på "möte" som du uttrycker det. Bland annat för rapportering mellan personal, mellan avdelningar, vårdplaneringar, ronder, utbildningar, handledning och så vidare. Läs insändaren i TTELA den 17 juni. Där framgår till exempel hur mycket S hade velat satsa på vården, men regionen, där NU-sjukvården ingår, är moderatstyrd, så vad har Löfven med det att göra?

Naturligtvis förstår jag "lilla vän"? att det var en vårdcentral du sökte, men förstår inte varför, efter "några dagar med en lättare förkylning" det finns något som heter egenvård. Alla de brott du räknar upp är vi väl alla medvetna om och vill stoppa. Har du någon enkel lösning på det?

Så fort man ogillar att Sverige svartmålas blir man beskylld för att ha skygglappar, även det är ett osant påstående.

Att förtala och söndra vårt land med överdrivna negativa uttalanden leder inte till något bra.

usk