Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Du predikar för de redan frälsta

Ove Eliasson går till vild attack mot Jorge Pereira och hans meddebattörer.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Med få exempel och halvsanningar som vapen dundrar han in i duell likt en tempelriddare i skinande rustning. Eliasson använder sig av några få exempel på S-företrädare som uttryckt sig olämpligt, som att det skulle stå emot de tjogtals med Sverigedemokrater på olika nivå som utesluts eller väljer att lämna själva varje år efter att den mest vedervärdiga rasism kommit fram. Nu senast i Varberg där en förtroendevald för SD jämförde en afrikansk fotbollsspelare med sin egen avföring. Eliasson tar också fram fåniga exempel, som att det givits bidrag från S till en rörelse med mål att omvända homosexuella. Jag tror inte en sekund på att partiet S ger bidrag till några föreningar utom sina egna i Malmö eller någon annanstans. Det är med största sannolikhet ett rent tjänstemannabeslut och med lika stor sannolikhet har bidragen till nämnda förening upphört efter att det kommit fram.

Ove Eliasson darrar på rösten när han går i försvar för Ebba Busch och Nyamko Sabuni, två kvinnor som aktivt valt att ge ett parti grundat av en krigsförbrytare från Waffen SS en chans att vara med och styra Sverige. Vilt drar han exempel på förment rasism från S som är alltför bekanta från kommentarsfälten hos kvällstidningarna och Flashback. Det är inte någon som helst tvekan om vilka som är rasister. Det är Sverigedemokraterna. De är födda ur rasismen, de lever den (samer och judar kan aldrig bli svenskar sa deras Björn Söder) och de visar heller inga tecken på att vilja överge den, trots att de klorinblekta jeansen och killers-kängorna sedan länge flyttat in i garderoben. Nä du Ove Eliasson, du predikar bara för de redan frälsta. Fortsätt du med det.

Nicklas Singh Foresti,

partilös, Nygård