Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Efter mer än 100 år vid makten är det dags för storstädning!

Svar på "Finns inga enkla lösningar för att lösa problemen vi alla står inför".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Okej. Låt oss att ge dig poängen att enkla lösningar inte kan lösa komplexa problem. Men, förklara då gärna för mig hur en stad som varit ledd av en socialdemokratisk majoritet i över 100 år ändå kan ha tydliga bekymmer i behov av omgående åtgärd? Det rimliga vore väl ändå att vi i det förlovade s-landet Trollhättan slapp komplexa bekymmer. Så verkar dock inte riktigt vara fallet. För att nämna några goda exempel på detta…

Vi har mer än tio procent arbetslöshet, att jämföra med rikssnittet som ligger någonstans kring åtta procent. Vi har en tystnadskultur inom Trollhättans stad som får enorma effekter för sjukskrivningstal och kvalitet i våra verksamheter. Hyresgästföreningen rankar oss som en utav Sveriges mest segregerade städer samtidigt som lärarförbundet placerar oss i bottenskiktet, på plats 229 av 290, bland Sveriges skolor. 70 procent av eleverna på Kronogårdsskolan, fram till förra läsåret, hade ofullständiga betyg- som i sin tur ledde till att skolan var tvungen att stängas. Vi serverar kalla matlådor till våra äldre, brukarenkäter bekräftar att vi ligger i bottenskiktet när det gäller medbestämmande och vi ges anmärkningar från ivo som följd av bristfälliga verksamhetslokaler. En jämställdhetsstrateg som gör sitt jobb får sparken när han talar om hur verkligheten ser ut i kommunhuset, somalisk förening stöttas med skattebetalarnas pengar för att säkerställa röstfiske någon månad innan valdatum, byggprojekt göms i byrålådor istället för att prövas på sedvanligt rättssäkert vis och feta partistöd betalas ut för att upprätthålla maktbalansen för det tunga sosseriet.

Det förlovade s-landet Trollhättan, som enbart bed(r)övats med socialdemokratisk politik kan dessutom stoltsera med att vara Sveriges mest skuldtyngda kommun. Bland 290 kommuner. Bäst i klassen avseende skuldkvot per invånare. Detta trots höjd kommunalskatt.

Det finns så mycket att säga Elliot. Men, att komma dragandes med argumentet att ni inte haft tid. Att det inte funnits resurser. Eller att de utmaningar vi har på något sätt skulle kunna bygga på oppositionens tillkortakommanden? För mig låter det bara som riktigt tunna och oseriösa ursäkter till att inte vilja göra det jobb som krävs.

Helt ärligt. S behöver en paus. Efter 106 år med samma styre behövs en storstädning!

Jennie Bergius Eriksson (M)