Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Larsen, Håkon Mosvold

Elda inte på mentalitet som ökar rädsla och våld

Replik
Svar till Frustrerad invånare 14 augusti.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En luddig insändare, vilka problem kommer att skyllas på de äldre menar du? Förklara gärna. Du vet den "riktiga orsaken" till det ekonomiska läget, det var ju bra, då kan du förklara för dom som inte vet. Antar att du är en välutbildad person, både i ekonomi och politik. Lätt är att gissa att du tillhör den grupp som alltid kör med skrämselpropaganda och dold främlingsfientlighet. Varför skriver du inte vad du menar? Antar att du menar att de "ekonomiska problemen" är invandrarnas/ flyktingarnas fel? Så enkelt att ha någon att skylla på!

Så många myter, lögner och halvsanningar som sprids, inte minst på sociala medier. Tyvärr orkar förnuftiga människor inte alltid bemöta allt.

Gå in på Migrationsverkets, Länsstyrelsens eller Socialstyrelsens sidor för att få fakta. Att de allra flesta är skötsamma och vill göra rätt för sej vet du säkert redan. Det finns dock kriminella ligor och individer som kostar samhället stora summor och som alla vill ha fast jobb och komma bort från gator och torg. Skrämmande är att Säpo varnar för att vit-makt-miljön växer och därmed ökad risk för högerextremt våld och terrorattacker. I en demokrati har alla ansvar, elda inte på "vi mot dom"-mentaliteten, som ökar rädslan och därmed våldet.

Har inte huvudet i sanden!