Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andy Wong
Bild: Andy Wong

”Elitstöd” till föreningar i tredje divisionen?

Jag hade hoppats att kommunen skulle byta namn när man satte upp nya riktlinjer till hur man ska få ersättning till sin verksamhet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Andra kommuner väljer att kalla det sponsring till sin verksamhet, men Trollhättan stad måste vara enda kommunen i Sverige som kallar sitt stöd för elitstöd. Men det man missar i ordet är att det inte är ens i närheten av den svenska så kallade eliten för inom fotbollen har vi ju allsvenskan, superettan, elit­ettan dam och sedan kommer division 1 – alltså tredje högsta serien. Ganska långt från elit kan man tycka.

Hoppas verkligen kommunen, när man sätter riktlinjer att söka till stödet, väljer att ta bort ordet elit då det rimmar dåligt när man inte verkar i den svenska så kallade eliten utan kör med egna elitord. Badminton spelar i svensk elit samma med Skoftebyn futsal. TFRK har jag dålig koll på tyvärr, men fotbollen är absolut inte elit samma med Gripen i bandy som ju spelar i landets andra högsta division. Så för att begrava diskussionen om elitstöd – snälla byt namn och kalla det kommunal sponsring i stället. Efter ett år med många besparingar och skattehöjning på det tycker jag det är riktigt dåligt att inte frysa inne med dessa 1,8 miljoner.

Lider med klubbarna som inte får extra bidrag till kassan och frågan är ju hur gör de för att överleva? Behöver man kanske jobba hårdare och mer målinriktat för att nå framgång kanske? Blir kul om något lag ramlar ur och får stödet även i en lägre division och hur ska man ge ett kombinationslag 200 000? Får TFK 100 000 och HIS 100 000? HIS damer spelar i division 4 och TFK damer i division 1 så hur löser man den ekvationen ekonomiskt?

Tippar att TFK får hela summan och då får väl föreningen pengarna och herrlaget spelar i division 4 – sjätte högsta serien i Sverige. Ska personligen se hur kommunen delar ut bidragen till fotbollsklubbarna i stan då Skoftebyn och TFK och HIS faktiskt bedriver både herr- och damfotboll, men är väl samma förening så hur får man bidraget till just sin sektion?

Fördelen med FCT är ju att man endast bedriver herrfotboll så diskussionen där blir inte lika svår att se att pengarna hamnar i rätt sektion.

Tävla på samma villkor?