Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

20200120 Trollhättan

Trollhättans stad Bild: Stefan Bennhage
20200120 Trollhättan Trollhättans stad Bild: Stefan Bennhage

En budget för ett tryggare samhälle!

Coronapandemin har påverkat många människors hälsa och ekonomi, men har också slagit hårt mot staden.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Därför har Trollhättans kommun lagt fram en budget med fokus att kraftfullt kunna skydda människoliv, jobb och välfärd. Med nya reformer bygger vi upp ett starkare samhälle med ökade arbetsmöjligheter, tryggare villkor och säkrare arbetsmiljö inom äldre­omsorg, vård och skola.

Av regeringens välfärds­miljard för att stärka den kommunala välfärden har Trollhättans kommun under 2021 fått ett statligt tillskott på 266 miljoner kronor. I och med kommunens tuffa ekonomiska förutsättningar så har man inför 2021 budgeterat ett tillskott till nämnderna med 87 miljoner kronor jämfört med budgeten året innan. Det innebär att kommunen kan göra större satsningar för att förbättra vård och äldreomsorgen så att alla har möjligheten till en omsorg med hög kvalité. Vi vill även arbeta med att förbättra arbets­miljön och ge personalen de bästa förutsättningarna för att utföra sina jobb tryggt och säkert.

De viktiga skolförslagen för budgeten 2021 är att alla barn ska ha möjligheten till en så framgångsrik skolgång som möjligt. Därför har vi även stärkt ekonomin för att tillföra en skol­utveckling för Trollhättans unga. Kommunen satsar ytterligare på resursstöd till skolor, och vi gör allt för att bidra till likvärdig skola. Vi kommer aldrig acceptera ett samhälle där våra unga inte får den hjälp de behöver!

Vi jobbar också med att föra Trollhättan ut ur coronakrisen. Därför görs större satsningar inom arbetsmarknads- och social­nämnden för att tillföra arbete så att unga och vuxna ska känna att det finns en säker och trygg framtid i vår kommun. Dessa reformer kommer att medföra fler i arbete, skapa en starkare välfärd och ekonomi samtidigt som vi kan förbättra vår miljö.

Med den här budgeten vill vi hjälpa de unga, barnfamiljer, och pensionärer som är oroliga över sin trygghet. Vi är väl medvetna om att ökad trygghet leder till ett starkare samhälle!

Florentina Peci

Socialdemokraterna