Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Adoptera. Ett av flera sätt att vara djurvänlig, skriver insändarskribenten.

En djurvänligare värld

Djurvänlig. Genom att adoptera hemlösa djur, kastrera och hjälpa djur hitta hem kan du hjälpa till att skapa en djurvänligare värld.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Var med och skapa en djurvänligare värld! Tänker du skaffa en katt eller hund? Istället för att stödja, en många gånger oetisk avel, kan du adoptera en hemlös katt eller hund från ett djurhem.

Ge dessa djur en ny trygghet i sitt liv. Alltför många människor låter sina katter få kull på kull, utan tanke på att de ökar antalet hemlösa katter.

De är lätta att avyttra för en billig penning till ett barn, som tjatat om att få en gullig kattunge. Det produceras även valpkull efter valpkull i hemmen. En god inkomstkälla. Inte alla får ett bra hem utan hamnar på djurhem.

Det finns minst 100 000 hemlösa katter i Sverige idag! Många har övergivits, andra har kommit vilse av misstag. Denna, en gång förhoppningsvis, älskad katt lever sedan under svåra förhållanden. De riskerar att bli fångade och avlivade. Genom att hjälpa den hitta hem, kan du märka den med ett chip.

För att minska oönskade kattkullar och lidande, bör du kastrera och sterilisera din katt. Genom det räddar du tusentals katter i kommande generationer från att födas i ett liv i misär, i kyla, svält och sjukdomar.

Djurens Rätt Trollhättans Lokalavdelning