Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TTELAA
Bild: TTELAA

En flytt kanske leder till jobb och en plats i samhället

I Aftonbladet kunde man läsa om läraren som haft omröstning om barnen vill få nya klasskompisar från Kronan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om föräldrar som uppmanar sina barn till utfrysning av andra barn. Ursäkta?! Hur kan vuxna människor bete sig så här mot barn? Det är barn vi pratar om. När jag tänker tillbaka till min skolgång och vi tog emot barn från bland annat nuvarande Kroatien i vår klass så var det ingen som ens tänkte tanken att frysa ut dem, eller rösta om vi ville ha dem i klassen. Vi fick nya kompisar, vem ville inte ha det?

Barn ser barn, men barn gör som sina föräldrar. Vad har vi vuxna för rätt att tvinga på barnen våra rädslor och fördomar som vi uppenbarligen har för människor som kommer från ett annat land. Varför inte lita på våra barn? Barn är så mycket smartare än vad vuxna tror.

Jag förstår helt enkelt inte varför vuxna människor vill lägga krokben för barns utveckling och möjlighet att få ett värdigt liv. Om en flytt kan innebära att flera av de som kommer från Kronan får en möjlighet att få gymnasiebehörighet, gymnasieexamen och sen en högskoleexamen som leder till jobb och en plats i samhället, ska de inte få den möjligheten? Skulle du kunna titta in i en 12-årings ögon och säga att du är inte värd en chans?

Jessica