Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

En hållbar utveckling måste gälla hela Trollhättan

På utbildningsnämndens senaste möte beslutades att undervisning i Upphärad fortsatt kommer bedrivas under höstterminen istället för att flyttas till Sjuntorp.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Man beslutade även att starta en förstudie för en eventuell nybyggnation av en skola i Upphärad. Två beslut som vi i Centerpartiet ställer oss väldigt positiva till och som är väldigt viktiga både för elevers trygghet och för den fortsatta utvecklingen av Upphärad.

Trollhättans stad har en ambition om att växa och vi i Centerpartiet är övertygade om att denna utveckling måste inkludera hela kommunen. En hållbar utveckling av Trollhättans kommun menar vi innebär att alla får tillgång till god service och hållbara och goda kommunikationer oavsett om man bor i centrala staden, i våra småtätorter eller på landsbygden.

Nu var det framtiden för Upphärads skola som såg mörk ut ett tag och för inte så längesedan låg det beslut om att lägga ner Landbogårdens omsorgsboende i Åsaka även om det också turligt nog undveks. Vi tycker att det idag saknas en strategi och tydlig målsättning från majoriteten för hur våra småtätorter, Norra Björke, Åsaka, Upphärad och Sjuntorp med mellanliggande landsbygd skall utvecklas så att det går att leva och arbeta utanför tätorten.

En sådan strategi måste innehålla planering för fler boende, bättre trafiksäkerhet och goda kommunikationer, långsiktigt säkerställda äldreboende, bra möjlighet för framtida skolgång och barnomsorg, förbättrade strukturer för vatten och avlopp mm. Något som skulle bidra till att de som redan nu bor eller vill bosätta sig utanför Trollhättans tätort känner trygghet i att det fortsatt finns en framtidstro om att hela kommunen ska leva och utvecklas på ett hållbart sätt.

Sofia Lindholm, gruppledare Centerpartiet i Trollhättan

Mikael Arvemark, kretsordförande Centerpartiet i Trollhättan