Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Leif R Jansson / TT
Bild: Leif R Jansson / TT

En vårlig betraktelse

Våren är här och visst gläder vi oss åt denna underbara årstid. Men när man går ut i naturen för att njuta av allt det vackra, kan man få se saker som stämmer till eftertanke. Hur tänker en del människor?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Borde man inte vara rädd om vår närmiljö? Varför kastas papper och plast rakt ut i naturen, varför kastar vissa hundägare plastpåsen med hundbajset in i närmsta buske i bästa fall, annars ligger den vid vägkanten.

Varför slängs tomma ölburkar med mera från bilen ut i hagar och diken, där korna får i sig skräpet och kanske måste slaktas. En stor förlust för en bonde. All plast som ligger på havsbotten eller i våra sjöar som gör att fisken fyller magen med detta skräp och sedan svälter ihjäl.

Om man utgår från närmiljön och sedan ser på hur vårt jordklot hanteras så bör det leda till eftertanke. Enligt forskarna har vi inte så lång tid på oss innan vi ställs inför ännu större frågor. De gäller vår överlevnad!

Ren natur och miljö