Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Era högst förtroendevalda har avsagt sig samarbete med SD

Replik. Svar på När kommer ni att samarbeta med, eller avstå från att samarbeta med SD?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Lite märkligt att ni moderater i Trollhättan får frågan om ni ska samarbeta med SD eller bara köra eget ihop med övriga borgerliga partier KD - C - L. Ni måste väl ändå veta inom ert parti vad era högsta förtroendevalda har sagt om oss SD. Vi tänker inte samarbeta med SD. Så har det hörts i flera år från flera av era tyngsta namn. Vi kan nog konstatera att vår politik skiljer sig milsvida mot er. Ni har prioriterat invandring, trångboddhet, dåliga skolresultat och otrygghet ihop med era jämlikar socialdemokraterna. Vi prioriterar omsorg om våra äldre och de svaga, trygghet, barnen och landsbygden inom Trollhättan - där är skillnaden.

Vi får också beklaga att ni moderata politiker inte fått nattsömn under flera år eftersom oron över bilbränder, våldtäkter, av att bli nedslagen, rånad, ja, förnedringsrånad på väg till eller från någon idrottsträning gnager inom er vid läggdags. Nu är det ju så att det drabbar knappast er, ni luttrade politiker som helt eller delvis har avskärmat er från verkligheten. Ni får inte era bilar uppbrända. Det är inte era barn som kommer hem utan jacka, misshandlad eller spottad på. Det är vanliga barn. Ungdomar på väg till eller från skolan, mobbning inom skolan, på väg till nån idrott, åker buss eller tåg. Det är de verkliga offren.

Föräldrar som skjutsar sina barn på grund av otryggheten, som ser sina barn ledsna, oroliga och rädda. Pensionärer som inte vågar gå ut; som anpassar sitt liv efter hur otryggt det är utanför deras dörrar. Hur de blir lurade av kriminella ligor; inte bara på sin plånbok utan även på smycken och andra föremål. Lurar av dem koden till BankID, och så vidare. Den politiken som har lett till detta samhälle med våld och otrygghet som råder har pågått i över femton år på riksnivå; alltså redan på Reinfeldts tid.

Han som moderat startade nedmonteringen av Sverige vars stafettpinne nu har tagits över av Löfven med jublande politiker från övriga partier utom Sverigedemokraterna. Även på kommunal nivå har det jublats. Ni moderater i Trollhättan har helt rätt när ni erkänner att ni har skuld i detta förfall som har drabbat kommunen. Tyvärr, ni var en stor del utav problemet men ni är inte en del av lösningen.

Erland Larsson

Sverigedemokraterna Trollhättan

ledamot kommunfullmäktige, ledamot ASN, ledamot utbildningsnämnden, ersättare omsorgsnämnden, ersättare kunskapsförbundet väst