Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Ett misslyckande för NU-sjukvården

NU-sjukvården förlorar specialister och annan kompetent personal precis som VG-regionen i sin helhet, vilket den tidigare moderatledda ledningen självklart måste ta en stor del av ansvaret för. Läkaren eller sköterskan bestämmer ju själv var han eller hon vill arbeta, men jag vill här ta några exempel som verkligen är att beklaga för allas vår hälsa.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

På Innovatum i Trollhättan har vi en omtyckt, stor och fin vårdcentral med trevlig personal, där tre till fyra unga medelålders specialistläkare från Näl har börjat under ett antal år tillbaka. Från att vara ­specialister inom viktiga områden där Näl saknar personal har man nu gått över till att som jag tror i början bli ganska svaga allmänläkare, vilket för vården och alla sjuka är en mycket stor förlust.

Orsaken till att dessa specialistläkare slutar på Näl med kanske mindre ­status och lön, måste ju bero på just dåliga eller sämre arbetsförhållande vilket NU-sjukvården och VG-regionen inte verkar kunna råda bot på, detta kommer att sluta i katastrof om det får fortsätta. Samtidigt fort­sätter VG-regionen att skapa stora underskott och som det verkar prioritera fel, där personalen som viktigaste resurs hela tiden ska göra mera med mindre personal och sämre villkor, det håller inte. Självklart är detta ett mycket stort underbetyg till främst VG-regionens ledning men också till de chefer inom NU-sjukvården som inte sätter tillräcklig press på ledningen för att få till stånd nödvändiga förändringar och en nöjd personal. Om inte vården själva kan lösa sina problem så måste det bli en mycket större allmän opinion och press för att lösa problemen. Ska detta misslyckande för NU-sjukvården och VG-regionen verkligen accepteras av folk, med politiker och chefer som styr och själva sitter med höga löner och bra villkor?

Leffe