Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Andreas Olsson

Får flytta till mindre lägenhet men får högre hyra

De äldre som bor (bodde) på Humlevägen 98 flyttas till Humlevägen 74.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Anhöriga meddelas att nu blir det flytt. Det var inga alternativ utan nu var det bestämt. Det var den dialogen som utlovades av omsorgsförvaltningen.

Ingen kritik mot personalen, de har bara att lyda sen får de tycka vad de vill. Min vän som bott där i tre år får nu flytta.

Det som för min del är svårt att förstå att hon flyttar från en lägenhet på 34 kvadratmeter med en hyra på 4 856 kronor i månaden till en ny lägenhet på 32,3 kvadratmeter. Och en hyra på 5845 kronor i månaden, alltså en höjning med 989 kronor i månaden.

Ni såg rätt en höjning med 989 kronor i månaden. Vid samtal med områdeschefen angående detta tyckte hon att det verkade märkligt och skulle återkomma till mig.

Som närstående ska jag underteckna en del papper inför flytten. Vet inte vad som händer om jag inte skriver på dessa. Så jag förmodar att det bara är att falla till föga och skriva på men under protest.

Måste slutligen berömma personalen på ”Lupinen” som har ställt upp för de boende på ett mycket fint sätt och nu får vara med och avveckla detta.

Lennart Arveklev