Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Simon Paulin / SvD / TT
Bild: Simon Paulin / SvD / TT

Föräldrar och barn träffas i grupper?

Svenska kyrkan i Trollhättan kommer att starta upp med barngrupper i nästa vecka, där föräldrar och barn träffas i grupper, trots rådande omständigheter.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hur lämpligt är det med tanke på den omfattande smittspridningen? Och med tanke på restriktionerna? Jag är nyfiken på hur Svenska kyrkan resonerar kring denna frågan.

Nyfiken

Svar direkt:

Tack ”nyfiken” för din omsorg! Svenska kyrkan i Trollhättan följer hela tiden gällande riktlinjer och restriktioner. Att ställa om och anpassa verksamheter och mötesplatser är en utmaning för hela vårt samhälle, däribland kyrkans roll som bärare av hopp, tro och kärlek.

Under pandemin har regeringen särskilt tagit hänsyn till utsatta grupper. Till exempel har antalet deltagare vid begravning utökats från max 8 personer till 20. Likaså har man sett hur barn och unga påverkas negativt av pandemin.

För att värna barn och ungdomars psykosociala hälsa har Svenska kyrkan i Trollhättan utgått från Länsstyrelsens riktlinjer för kultur- och fritidsverksamhet i barn- och konfirmandarbetet. All verksamhet bedrivs med personal som säkerställer samlingar dit barn och konfirmander behöver anmäla sig för att delta.

Elisabet Öman

Kyrkoherde