Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Förändringarna engagerar föräldrarna

Replik
Svar på Barnperspektiv och likvärdig skola lyser med sin frånvaro, 1 oktober.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trollhättans skolorganisation föreslås stå inför stora förändringar. Dessa förändringar engagerar föräldrar från alla våra stadsdelar.

Frågans ursprung är enkel: integrationen fungerar inte i vår stad. Eleverna på Kronan fick inte de godkända betyg de borde fått för att komma in på gymnasieskolan. Mitt dåvarande parti, Liberalerna, lade därför en motion till Trollhättans kommunfullmäktige om att lägga ut Kronan på entreprenad. Det har lyckats över förväntan på andra liknande problemskolor. Men det sade majoriteten helt nej till. Moderaterna har länge drivit frågan att eleverna på Kronan ska bussas till andra skolor. Men det har majoriteten sagt nej till. Men hör och häpna: Nu föreslås det att alla elever i Trollhättan ska läggas i ett och samma stort snurrande ”lyckohjul” som de sedan slumpmässigt ska dras upp ur och därefter bilda nya klasser från runt om i hela vår stad.

Detta först sedan de små och mysiga skolorna lagts ner. Men hallå, majoriteten, har ni blivit alldeles tokiga? Som tidigare ordförande för Föräldraalliansen i Trollhättan hade jag många kontakter med föräldrar runt om i vår stad. Många har hört av sig till mig nu i detta stora tumult. Nu måste de styrande i denna stad ta sitt förnuft till fånga. Vad behöver elever för att nå framgång i sitt skolarbete och därmed för att lyckas i framtiden. De behöver studiero och trygghet. De behöver närhet och kontinuitet. Allt detta rycks nu upp för alla. Är detta den socialdemokratiska politiken att alla ska stöpas i samma form. Det blir mer rättvist om alla misslyckas istället för några fåtal. Idag är jag tacksam över att jag månad efter månad får tjänstgöra i Trollhättans kommunfullmäktige på den tomma stolen som står där och väntar på mig, så att jag kan debattera dessa viktiga skolfrågor och därmed företräda alla föräldrar som nu reagerar.

Raul Eriksson

Politisk oberoende