Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

För en livskraftig miljö kan man inte bara hoppas

Till Malin Nyberg, stadsdelsutvecklare Vårvik, som gett replik på insändaren När planteras nya träd för framtiden på Vårvik?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du ger inget svar på det som anges i insändaren "var, när, hur och antal träd som ska planteras för att ersätta de som nu är helt borta."

Du kan väl ange även det som behöver planteras utanför Vårvik, men inom Trollhättans stad, för att kompensera de många träd som avverkats.

Du svarar att "vi bygger en stadsdel som bidrar till biologisk mångfald på många vis och vi hoppas på så vis hämta igen det gröna vi förlorat. I Vårvik är ekologisk hållbarhet en av våra största prioriteringar."

Fina ord men det är oförskämt att ange biologisk mångfald och ekologisk hållbarhet när man gör kraftiga ingrepp i ett grönområde och skapar en ny stadsdel. Likaså anger du att ni hoppas hämta igen det som förlorats. För att säkra en framtid för kommande generationer med livskraftig miljö och klimat kan man inte bara hoppas, då ska seriösa beslut tas på vederhäftig fakta och som man sedan kan uppfylla.

Träd för framtidens barn