Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Fördömer alla former av antisemitism och Israelhat

Peter Eriksson (M) har vid ett flertal tillfällen i TTELA och på Moderaternas sociala medier anklagat den styrande majoriteten i Trollhättan, där Mp ingår, för att vara antisemiter. Ett påstående som är både osant och djupt kränkande.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag vill med denna insändare svara att Miljöpartiet i Trollhättan har nolltolerans mot antisemitism och att personer med dessa åsikter inte är välkomna i partiet. Vi har inga problem med att folk demonstrerar fredligt för att visa sina åsikter om konflikten i Israel och Palestina men vi tar också starkt avstånd ifrån personer som bränner Israels flaggor under demonstrationer. Detta vill vi inte se på Trollhättans gator.

Jag själv som är gruppledare för Miljöpartiet i Trollhättan har många kopplingar till Israel, ett land jag tidigare har bott och arbetat i. Jag pratar hebreiska, ett språk jag har studerat på högskolenivå. Jag har deltagit i flera utbildningar och aktiviteter vid den judiska församlingen i Göteborg och har en nära släkting som med risk för sitt eget liv räddade överlevare från koncentrationslägret Bergen-Belsen under andra världskriget. Därför är mitt engagemang djupt och personligt.

Peter säger att han har sträckt ut en hand till oss i majoriteten kring dessa frågor, när i så fall? När Miljöpartiet inkom med en motion till kommunfullmäktige 2013 om att Trollhättan skulle ansluta sig till Toleransprojektet för att motverka antisemitism, röstade inte Moderaterna på bifall. Det var även Miljöpartiet som drev igenom frågan om att permanenta skolprojektet Resor till Förintelsen som syftar till att motverka antisemitism och främjar demokrati och tolerans bland våra skolbarn.

Att ha ett engagemang för Trollhättans Pridefestival utesluter inte att man bryr sig om antisemitism eller rasismen, utan det snarare går hand i hand. Om Peter Eriksson var mera insatt i fakta om Israel hade han vetat att Tel Aviv är en av världens mest HBTQ-vänliga städer.

Jag hoppas vi tillsammans över partigränserna kan se till att motverka antisemitism, rasism och intolerans i vår fina stad.

Esther OHara

gruppledare Miljöpartiet i Trollhättan