Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
"På kommande kommunfullmäktigemöte kommer vi att föreslå att bygga en helt ny förskola på Innovatum, bygga ut förskolan Toppluvan i Strömslund och bygga om förskolan Äventyret på Karlstorp", uttrycker skribenten.

Föreslår fler förskolor i Trollhättan

Alla barn ska kunna känna glädje och trygghet under sin förskoletid. Personalen ska ha en bra arbetsmiljö och föräldrar ska känna att de lämnar sina barn i säkra händer. En välfungerande verksamhet kräver bra och moderna lokaler. Därför satsar vi nu stort på nya förskolor i Trollhättan. Vår ambitionsnivå är hög.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Därför kommer vi på kommande kommunfullmäktigemöte att föreslå att bygga en helt ny förskola på Innovatum, bygga ut förskolan Toppluvan i Strömslund och bygga om förskolan Äventyret på Karlstorp.

Förskolan på Innovatum kommer bestå av sex avdelningar med ett tillagningskök och beräknas vara inflyttningsklar hösten 2020. Toppluvan i Strömslund som finns idag kommer renoveras och byggas ut till att bli en förskola med åtta avdelningar som ska stå klar våren 2021. En stor gård med en utomhusyta på cirka 40 kvadratmeter per barn kommer finnas och en ny rejäl parkering kommer anordnas, där besökare till bland annat Torsbohallen kommer kunna använda parkeringen kvällstid. Förskolan Äventyret på Karlstorp ligger idag på Karlstorpsskolan och ska nu göras i ordning för att enbart bedriva förskoleverksamhet, då behovet av förskoleplatser ökat i centrala staden. Inflyttning sker under våren 2020.

Sofia Andersson (S)

ordförande i utbildningsnämnden Trollhättan