Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

"Förskolan - arbetsplats eller inte"

Vad vet vi om coronaviruset egentligen? Barn driver inte smittspridningen heter det...men de testas ej i den utsträckning som vuxna gör. Barn hostar och nyser rätt ut. I förskolan finns ingen social distans.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Personal utsätts för många nya kontakter i samband med lämning/hämtning av vårdnadshavare, äldre syskon, släktingar, föräldrars kompisar med mera. Andra nya kontakter är exempelvis Vfu-studenter och timvikarier.

Personalen arbetar nära varandra och över avdelningar. ”15-timmarsbarn” är i förskolan som vanligt. Många irriterade vårdnadshavare vid symtom hos deras barn. Varför får och hur kan covidsjuka vårdnadshavare med att lämna sina "friska" barn till förskolan? Sammanslagning av flera förskolor över jul/nyår...

Vi i förskolans värld förväntas utföra vårt arbete som för exakt ett år sedan.

I förskolans värld är mycket som vanligt. Vilken syn har man på oss som arbetar där? Är det viktigare att barnen får komma till förskolan än att vara rädd om sin personal och vidta åtgärder som visir/munskydd exempelvis.

Varför tystas det ner vid covidfall bland personal/barn i förskolan? Varför får inte ALLA vårdnadshavare information? Varför ska vi arbeta på som vanligt?

Kan inte våra politiker och folkhälsomyndigheten med flera ligga steget före och vidta åtgärder innan det värsta händer? Alla kan bli svårt sjuka. Det är pandemi. Varför spelar ni rysk roulette med oss?

Stoppa smittspridningen