Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg
Bild: Fredrik Sandberg

Fallet är långt ifrån avslutat

Replik
Svar på "Palmeutredningens slutomdöme", 15 juni.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Lars Drakenfors. Jag ifrågasätter åklagare och polisens slutsats att det är Stig Engström som skulle vara Olof Palmes mördare. Hur kunde Lisbet Palme peka ut Krister Pettersson som mördare, så totalt olik Stig Engström.

Om jag har förstått saken rätt så gick Engström på motsatt sida Vasagatan. Varför bytte han sida på gatan, när han påstår att han hade bråttom för att åka hem till sin fru som väntade. Gick han omkring med ett skjutvapen, i den händelse att han skulle stöta på Palme och ta tillfället i akt och mörda honom. Kan man gå omkring i sin vardag och hata Palme och omgivningen inte märker någonting.

Hur många Palmehatare fanns det vid detta tillfälle, pressen var full av nidbilder och ansvarig utgivare är ansvarig för allt som står i tidningen. Alla som erkänt att dom är Palmes mördare, hur många av dessa är i livet och fortfarande går omkring med sitt hat. Att hata så mycket att man är kapabel att mörda.

Finns det en lejd mördare som fick vetskap om var Palme befann sig just den kvällen. Vilken väg paret gick från biografen, vilken plats som var lämplig, där det fanns en flyktväg. Har man kollat upp allas bankkonton allt från Hans Holmen till alla som säger sig vara mördare. Kolla även alla inom tidningsvärlden om dom betalat ut pengar till ett gemensamt konto.

Fallet är långt ifrån avslutat, och det måste finnas många inblandade, för att det ska klaffa med tiden och platsen. Hade Stig Engström vapenlicens på något vapen som skulle stämma med kulorna.

Att Stig Engström hade alkoholproblem, kanske även dålig ekonomi, hur såg hans bankkonto ut vid den här tiden. Att han skulle ha varit berusad vid detta tillfälle och kunde skjuta en människa och springa från platsen med spänstiga steg, ingen har sett något vapen, och inget vapen fanns på mordplatsen.

Frågorna är många och mordet långt ifrån avslutat.

"Ett fall för Vera"