Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Farligt på gång/cykelbanor i Trollhättan

Replik
Svar på Inte svårt att gå rätt – eller?, 18 februari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Speciellt i dessa coronatider. Det är nästan helt omöjligt att ta sig runt till exempel Spikön via Klaffbron-Järnvägsbron i Trollhättan. Folk går hur som helst, och det spelar ingen roll vilken ålder. Kunskapen om var man ska gå på en cykel/gångbana är bedrövlig. För två veckor sedan mötte vi en person vid Älvhögsborg. Han gick med bestämda steg på höger sida rakt mot oss. Vi vek i sista stund ut i mitten av banan (tur att vi inte fick en cykel i ryggen, anledningen till att man ska gå på vänster sida- mot snabbare trafik, i detta fall cyklar). Precis innan vi möttes fick vi en skur av saliv, förhoppningsvis utan covidsmitta, när personen skrek högt "idiot"!

Han trodde alltså på fullt allvar att han gjorde rätt, när han gjorde så fruktansvärt fel. Jag tror att det skulle behöva sättas ut skyltar med bilder om hur man ska gå/cykla på dessa banor. För de flesta förstår inte att man ska gå på vänster sida mot snabbare trafik. På cykelbanor mot cyklarna. På vägar utan trottoar mot bilarna. Tror dessutom att järnvägsbron verkligen ställer till det då man "tvingar" över både gångare/cyklister på höger sida.

Detta för att det är trångt och man dessutom vill att cyklister ska hålla ner farten till gångfart. Många tror kanske att detta är en "utbildning" till hur man går på cykelbanor. Nånting måste ju vara orsaken till att så fruktansvärt få människor vet hur man går på en cykelbana. Hur det är att cykla på en cykelbana i Trollhättan är en spännande upplevelse. Fråga alla som vill använda cykeln som ett fortskaffningsmedel istället för bil/buss. Gångare på fel sida/mitt i banan, barn som leker tillsammans med sina nära på promenad, hundar i koppel tvärs över cykelbanan.

Farligt att vistas på gång/cykelbanor i Trollhättan