Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Fattigpensionärer, låginkomsttagare och folk på landsbygden klarar inte mer

Den senaste tiden har vi fått uppleva att priset skenar på bensin, diesel och el.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag är klart medveten om att vi måste starta resan in i ett fossilfritt samhälle men vi kan inte göra det på bekostnad av människor som är beroende av detta, på framför allt landsbygden. Näringarna på skogs- och lantbruk som är helt beroende av energi för att producera våra livsmedel kan inte heller bära dem. Detta drabbar all industriell verksamhet, det drabbar låginkomsttagare, fattigpensionärer och människor boende på landsbygden.

Kostnadsspiralen ökar dramatiskt mer än inkomsterna vilket drabbar alla. Detta kan inte enbart bero på pandemin.

Sveriges regering och riksdag måste nu ta krafttag mot detta, och inte låta kommuner och regioner eller medborgarna bära alla dessa ökade kostnader ensamma.

Vi inser att vi som medborgare behöver ett fossilfritt samhälle, och vi drar vårt strå till stacken genom sopsortering, kollektivtrafik och återbruk. Nu får beslutsfattarna också ta sitt ansvar för att komma till rätta med de skenande kostnaderna så medborgarna fortsatt klarar sin ekonomi.

Bo Carlsson (C)