Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Hasse Holmberg/TT
Bild: Hasse Holmberg/TT

Fick en klump i maggropen av de orden

Replik
Svar på insändare 5 november, Vår budget prioriterar välfärden!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En riktig klump känns i maggropen när jag fäster blicken på insändarens rubrik ”Vår budget prioriterar välfärden!”. Orden lyser nästan som ett hån mot mig och det är nästan en sorgsen känsla som infinner sig. Jag undrar verkligen om Trollhätteborna förstår det spel som pågår i maktens korridorer. Det sorgliga är att det nog finns många som litar på de ord som sägs. När man lyfter på locket och tittar med lite större noggrannhet, så kan man inte bli annat än beklämd.

Det är alla medborgare i Trollhättan som får betala för notan. För den välfärd som sägs erbjudas. I valet 2014 sa inte majoriteten ett enda ord om någon skattehöjning. Men året efter höjdes skatten med över 60 miljoner, som medborgarna får betala varje år därefter. Pengarna skulle gå till välfärden. Rubrikerna 2014 skulle kunna skrivas i dagens artikel. Exakt desamma som förr. Det är behjärtansvärt att säga just det, vi ska få det bättre, för det är ju vad alla vill. Men många undrar var välfärden finns. Alla de nämnder som ska ge välfärd går med minus.

Deras största fokus är var neddragningarna ska göras. Det är alltid verksamheterna ute, barnen och våra äldre som får betala notan. Den centrala administrationen och politikernas egna förmåner värnas om. Varför är det minusposter i hela välfärden, när de 60 miljonerna skulle satsas på just välfärden. Nu gör majoriteten exakt samma mönster igen, de ändrar sig inte. Före valet 2018 sa de inte ett ord om någon skattehöjning. Men nu är den ett faktum och denna gång ska skattebetalarna få betala ytterligare 102 miljoner mer varje år. För den välfärd man skulle satsat på 2014 ska nu äntligen få pengar.

Men de räcker bara till att täcka de underskott som finns. 50 miljoner av de extra pengarna behåller Kommunstyrelsen till en central post för oförutsedda utgifter. De vill inte säga vad de planerat att göra för dessa ”välfärdspengar”. De ges inte ut till verksamheterna i alla fall och till den ökade välfärden. Majoriteten anser att skattebetalarna ska vara glada för att den välfärd de har rätt till inte raseras ännu mer. Som enkel människa undrar jag ”Hur kan majoriteten, socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister med att bete sig så här”. Makten tycks basera sig på fula trick, lögner och spel för gallerierna. Inte på fair play och välfärd.

Eva Castberger (L)