Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Vadim Ghirda

Fick en pulkabacke – men ingen belysning i Väne-Ryr

Boende för personer med ”problematisk funktionsnedsättning” planeras i Väne-Ryr, enligt TTELA 30 september.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För många år sedan fanns det en liten trivsam kommun som hette Väne-Ryr, men den slukades av Vänersborg och blev till en mycket oönskad plats i periferin. Det första som hände då var att all mödosamt uppsatt gatubelysning släcktes ned, sådant behövs väl inte på landet?

Några år senare flyttade undertecknad in och började följa utvecklingen och den är tyvärr dyster. Fram tills nu har Vänersborgs kommun inte frivilligt bidragit med någonting utan alla investeringar som skett här har innevånarna i olika konstellationer varit tvungna att tjata till sig eller ordna av egen kraft. Betänk bara vår populära badplats som man gör allt för att motarbeta men ändå gör reklam för på hemsidan då och då, den drivs numera helt baserat på frivilliga bidrag och arbetsinsatser. Idrottsföreningen har en klubbstuga som håller på att falla ihop, kommunen lovar år efter år att fixa till den, men vad händer? Det senaste bidraget är en pulkabacke som byggts vid idrottsplanen eftersom det var ett passande sätt för kommunen att bli av med fyllnadsmassor. Men att investera i belysning verkar vara svårt.

Nu helt plötsligt har dock kommunen bestämt sig för att titta på en storinvestering här ute, gissa vad? Jo, ett boende för personer med ”problematisk funktionsnedsättning” som Frändeforsborna lyckats mota bort kanske mest beroende på att en av kommunens (S) pampar bor i det området.

Denna investering måste ju vara väl genomtänkt, nära ordningsmakten om något inträffar, enkelt för personalen parkera för ska det vara ett dygnetrunt­bemannat boende måste resande ske med bil. Givetvis sker allt planerande helt i tysthet och utan någon som helst dialog med invånarna.

Nej, Vänersborgs kommun tänk om tänk rätt, bidra med något positivt först. Här finns ett samhälle som ligger oerhört bra till, nära motorväg och tre olika järnvägar, två mot Göteborg och ett tvärspår med ett vilande tågstopp. Ta tag i detta och utveckla denna fina del av kommunen, satsa och erbjud nyinflyttning och en samhällsservice på lika villkor som inne i staden. Sedan är säkerligen invånarna beredda att ta dialogen med er om mindre önskade investeringar.

Väne-Ryrbo utan politisk ryggsäck

Red aktionens anm ärkning: I augusti föreslog stads­byggnadsnämnden ytter­ligare tre andra placeringar av boendet, förutom Elgärde. Dessa är Hedetorpet i Väne Ryr, Holmängs hage och Östra Mariedal. (från TTELA 30 september)