Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Fick veta att det "nya normala" är att personal söker sig bort

År 2021 var ännu ett jobbigt pandemiår för alla i omsorgen. Många har drabbats på något sätt. Sänder en tanke till er alla.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tyvärr så kan vi konstatera att rekryteringen av omsorgspersonal har blivit svårare och svårare. Ser man till ansökningarna på omvårdnadsprogrammen ser det dystert ut och trots att oppositionen flertal gånger påtalat vikten av att lyssna på personalen, när det gäller bland annat schemat och att det har lämnats in protestlistor, så har det inte varit några större reaktioner från den styrande majoriteten att ta detta dilemma på allvar. Våra brukare är värda en personal som känner att de kan påverka sin situation för att orka med sina arbetsuppgifter. Att inte kunna planera sin fritid, sitt familjeliv eller sin återhämtning kan inte vara bra i längden. Om vi tar hand om vår personal, så stannar de och kan på så sätt locka fler att söka sig till omvårdnadsyrket. På förra omsorgsnämndsmötet fick vi veta att det ”nya normala” är att personal slutar och söker sig till andra arbetsgivare.

Detta innebär att den personal som vi utbildat försvinner och vi får börja om från början. Vill vi ha det så? Nej, inte vi Sverigedemokrater i alla fall. Vi vill att våra anställda med glatt hjärta ska ta sig an de nyanställda och dela med sig av sina erfarenheter och att de med stolthet för vidare vad god omsorg är. Det är personalen som är experterna inom omsorgen, det får vi aldrig glömma. Allt för ofta pratas det om att vi måste spara här och där, eller att det blir alldeles för dyrt. Vi vill vända på det hela och fråga oss alla: Har vi råd att fortsätta på den inslagna vägen? Vårt svar är definitivt nej. Personalen är vårt viktigaste kapital och det ska vi vara rädda om. Måhända att vissa saker kommer att kosta mer finansiellt på kort sikt, men på lång sikt kommer vi garanterat att få en nöjd och stabil personalgrupp.

När det gäller hemtjänsten, så måste vi sluta jaga minuter. Det är oerhört pressande för både personal och omsorgstagare. Det är människor vi jobbar med och personalen är ännu inga robotar. Vi vill också se att det så småningom kan införas att antal personal hos omsorgstagare inom hemtjänsten under en fjortondagarsperiod inte är mer än tio. Att sju kylda matlådor lämnas en gång i veckan till brukare i hemtjänsten, det tycker vi Sverigedemokrater fortfarande inte om. Även den Dagliga verksamheten har drabbats av dessa kylda matlådor. Helt plötsligt så kom det större kylskåp och fler mikrougnar. Det kallar inte jag valfrihet och kvaliteten på maten är tyvärr inte alltid på topp, så efter att ha testat dessa kylda matlådor ett tag, så tar flera med egen matlåda istället. Är det det ni i den styrande majoriteten menar med valfrihet? Gällande de delade turerna, så är en del fortfarande kvar.

Så då undrar jag i år igen: Finns det någon ny målsättning när de delade turerna ska vara borta? För framtidens nybyggnationer av LSS-boenden anser vi att omsorgsnämnden ska lyssna till Socialstyrelsens råd gällande storlek på boendet, antal boende och lokalisering och inga fler tvångsförflyttningar av fungerande LSS-boenden till institutionsliknande områden. Vi hoppas inför framtiden att alla våra omsorgstagare kan erbjudas fler guldkanter i tillvaron. Det lilla är jätteviktigt för dessa personer. Vi vill inte bara klanka ner på det som är dåligt, för det finns nog några bra saker också, men för att Trollhättans stad ska bli en attraktiv arbetsgivare, så finns det mycket kvar att önska. Men nu går vi in i framtiden med ett ljust sinne och med hopp om bättring och med trygghet, valfrihet och många guldkanter för alla inom omsorgen att se fram emot.

Sverigedemokraterna Trollhättan

Monica Tenberg

Mari Bergh