Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg / TT
Bild: Fredrik Sandberg / TT

Nanna Nilsson: Fimpar kan orsaka bränder

De blir en stor brandrisk i det extremt varma vädret när skogsbränder härjar runt om i Sverige! Eldningsförbud gäller i hela landet och det borde också gälla tobaksrökning.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Mitt råd till alla rökare är: gör dig själv och oss andra en tjänst genom att nu passa på att göra dig av med nikotinberoendet. Samtidigt sätter du då också stopp för sponsringen av tobaksbranschens rekrytering av barn och ungdom in i nikotinberoende! Ta kontakt med en sluta rök linje. Tobaksbranschens hela affärsidé är nämligen att lura barn och ungdom in i nikotinberoende och på så sätt skaffa sig livslångt trogna kunder

Du rökare, är det första och största offret för tobakens skadeverkningar. De som i första hand är ansvariga för brandkatastroferna runt om i Sverige är den samlade tobaksbranschen som producerar och säljer dessa brandfarliga produkter. Livsmedelsaffärer och också spelbutiker borde fundera på att ta bort de brandfarliga tobaksprodukterna ur sortimentet.

Sen är den extrema värmen en tydlig klimatpåverkan och det innebär att skövlingen av regnskogarna för att odla bland annat tobak omedelbart måste stoppas. Vi måste sluta att köpa de produkter som tillverkas genom skövling av regnskogarna, såsom bland annat tobaksprodukter.

Bo Hellgren