Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Claudio Bresciani/TT

Finns kommuner där hemtjänstpersonalen är delaktiga!

Först: Stort tack till alla er som sliter och slavar inom hemtjänsten! Ni är guld värda så länge ni orkar, innan ni går in i den berömda väggen!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Helt otroligt att det får sitta chefer som inte har en aning om hur era slitsamma arbetsdagar ser ut, och lägga upp era scheman och arbetstider efter hur man tror att det kanske kan fungera? Ut på golvet med er chefer en vecka minst och se hur verkligheten ser ut, innan beslut tags!

Man borde kontrollera med personalen och lyssna till deras åsikter. Varför inte låta bilda grupper och låta dem själva lägga upp scheman och på så sätt få en fungerande hemtjänst? Det går självklart inte, för då kanske inte så många chefer behövs.

Har erfarenhet från kommuner där man låter personalen vara delaktiga i beslut som tas, och där trivs personalen och det fungerar faktiskt.

Att alltid spara pengar och dra in personal kommer banne mig inte att fungera i längden, men det är väl ättestupan man planerar för.

Förbannad och ledsen pensionär