Finns stor risk att studenter använder AI för att fuska

Med hjälp av avancerade AI-algoritmer, kan studenter enkelt generera och presentera svar som verkar som om de har skrivits av en människa, menar signaturen.

ANNONS
|

Jag vill ta tillfället i akt att uppmärksamma ett viktigt ämne som rör oss alla - hotet från artificiell intelligens (AI) och de teknologiska framstegen. Speciellt i samband med skoluppgifter. Det finns inget tvivel om att teknologin har revolutionerat hur vi arbetar och lär oss. En av de största utmaningarna som elever och studenter möter idag är dock risken att använda AI, såsom ChatGPT, för att fuska med sina skoluppgifter.

Med hjälp av avancerade AI-algoritmer, kan studenter enkelt generera och presentera svar som verkar som om de har skrivits av en människa, men faktiskt har skapats av en dator. Detta hotar inte bara ärligheten i utbildningssystemet utan underminerar också de färdigheter och kunskaper som elever och studenter behöver för att utvecklas och lyckas i framtiden.

ANNONS

Som samhälle måste vi därför arbeta tillsammans för att adressera denna fråga. Detta kan inkludera allt från att öka medvetenheten om risken för fusk med AI till att införa hårdare åtgärder för att upptäcka och bestraffa de som fuskar.

Vi måste också erkänna att teknologin i sig inte är det verkliga hotet, utan hur den används. Genom att lära eleverna om teknologin och dess möjligheter, kan vi ge dem verktyg för att använda teknologin på ett ansvarsfullt och etiskt sätt.

Slutligen måste vi se till att vi har rätt verktyg för att skydda oss mot AI-hot. Detta kan inkludera allt från användningen av AI-baserade verktyg för att upptäcka och förhindra fusk till att utbilda lärare och skoladministratörer om hur de kan använda teknologi på ett säkert sätt.

Jag uppmanar den lokala tidningen att fortsätta att rapportera om denna viktiga fråga och att arbeta för att öka medvetenheten om risken för fusk med AI. Tillsammans kan vi skapa en tryggare och mer rättvis utbildningsmiljö för alla elever och studenter.

Samhällsväktaren

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS