Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Finns tidigare exempel på ärenden som lett till utgifter

Stora utgifter för kommuninvånarna med tanke på vem som behövt lösas ut, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I TTELA kunde man den 28 mars 2023 läsa, att Socialdemokraterna ondgör sig över att man, dels avskedat en tjänsteman i Trollhättan, dels över kostnaden för detta. Som tidigare aktiv i olika nämnder och styrelser har jag sett ett antal exempel på personalärenden som lett till stora utgifter för kommuninvånarna med tanke på vem som behövt lösas ut.

En tjänst som skoldirektör där det redan från början fanns uppgifter som redovisades i personalutskottet, men där S majoriteten tvingade fram en anställning med ett mångårigt kontrakt, slutade med liknande resultat som det nu redovisade. Hur många miljoner det kostade staden den gången redovisades inte, men det blev mycket skattepengar som fick täcka upp dessa helt onödiga utgifter. Jag ser fram emot att den nya majoriteten ser till ”att rensa i rabatten” då det gäller personal som inte fullgör sina uppdrag på det sätt som framgår av arbetsbeskrivningen.

En som varit med länge tidigare