Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flockar av skolungdomar går till affären för att köpa lunch

En lunch som deras föräldrar får betala eftersom de ratar den på skattsedeln redan betalda skollunchen, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tisdagen den 28 mars var jag på Jätten i Trollhättan och handlade mat och andra förnödenheter. Jag tittade efter extrapriser som många andra och hörde en del prat om hur dyrt det har blivit. När jag går ut ur affären står där en man som säljer en tidning som heter Faktum. Han hälsar på mig för att han känner igen mig. Jag har köpt tidning av honom tidigare. När jag betalt tidningen tackar mannen för att jag köpte den och berättar att jag var den första den dagen som köpt av honom. Jag önskar honom lycka till med försäljningen och fortsätter ut på parkeringen där jag möter den ena flocken efter den andra med skolungdomar.

De ska köpa lunch på Jätten, en lunch som deras föräldrar får betala eftersom de ratar den på skattsedeln redan betalda skollunchen. Jag är pensionär och innerligt glad att jag är född och boende i Sverige, jag har så jag klarar mig. Det jag tycker är riktigt fel är de ökande klyftorna och människor som tar för givet att det som tidigare generationer kämpat för inte kan tas ifrån dem. Det finns pengar hos folk men dela med sig det verkar svårt. Vårt samhälle genomsyras mer och mer av en egoism som är skadlig för vårt kära Sverige.

Vart är vi på väg?