Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Flyget är inte en del av kollektivtrafiken

Angående insändarna om inrikesflyget, vill jag bara kommentera, att något miljötänkande finns inte i den insändaren. Nu när vi och världen sett vad mycket ”skit” ett flygplan släpper ut i luften, så skulle vi kanske fundera på om vi inte ska dra ner på alla dessa flygturer i stället?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har en jättebra ersättare i tågen som går över hela Sverige. Bygget för snabbare tåg till Stockholm kan ju utnyttjas nu, den utbyggnaden kostade ju multum och används väl inte fullt ut?

Jag håller inte med om att man ska se flyget som en viktig del i den svenska kollektivtrafiken, det finns tåg som är bättre för miljön och det finns även andra möjligheter att transportera saker på. Persontrafiken med flyget ska vi inte prata om en gång, det är en massa ”okynnesåkning” som kan planeras in i tågtrafiken i stället och möten med andra företag kan göras över internet.

Alla möten och sammankomster som görs med skattebetalarnas surt förvärvade inkomster, kan också göras digitalt, så sparas x antal tusenlappar för den utgiften som uppkommer med hotell, mat och dessutom extra betalning till dem som kommer ”långväga ifrån”, som är med på mötet.

”Alla bäckar små” kan utnyttjas nu i dessa tider och då får alla ställa upp på det, höga tjänstemän/-kvinnor, likväl som golvarbetare. Alla bör föregå med bra exempel, även sen, när pandemin är över.

AJT