Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Folk från vårt område följer restriktioner sämre än andra

Återigen hör man att smittan, och nu med deltamutation, sprids extra snabbt i vårt närområde.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är inte första gången Värmland eller Dalsland ligger i topp vad gäller smittspridning. Det är heller inte första gången fler än undertecknad - även professionella på berörda myndigheter och kommuner - funderar över vad som förorsakar denna flagranta smittspridning.

Jag må vara lekman - men i det här fallet vågar jag mig faktiskt på en relativt välgrundad killgissning: Folk i vårt område följer restriktionerna sämre än andra - punkt.

Nu sätter förmodligen en och annan morgonkaffedrickare en varm klunk i halsen och svär en ramsa över mitt tvärsäkra och raljanta killgissande. Och för denna eventuella fadäs i arla morgon vill jag omedelbart be om ursäkt, men jag har ett starkt försvar - jag har facit. Jag råder dig som tvivlar på mig och innehar stort mod, god hälsa eller två doser vaccin i kroppen att besöka valfri matbutik norr om Vänersborg. Vad väntar nu där undrar du.

Jo det ska jag berätta för dig: Där väntar hela familjer som handlar tillsammans, gärna med mormor eller annan släkting i släptåg. Det väntar fina härliga varma människor - så varma att de gärna tar med sig hela familjen riktigt nära dig för att bjuda på lite extra kroppsvärme. Du kan också känna dig befriad från all tänkbar ilsken munskyddsdogmatik. Som alla vet är det svårt att bjuda sin främmande kökamrat i kassakön på den där riktigt härliga intima värmen med munskydd på.

Jag trodde vi sedan länge lämnat den antiintellektuella bonnakulturen bakom oss och vänt den till vår styrka men nu med glimten i ögat. Ett besök i närmsta butik får mig dock att tvivla. Kom igen! Vi är bättre än så här!

F. D