Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fortsatte cykla utan cykel?

Läste i TTELA att Gunnar Lidell varit ute och cyklat. Aktuellt reportage handlade om en trevlig guidad tur på cykel i Vänersborg. Tyvärr så fortsatte han att vara ute och cykla fast under senaste kommunfullmäktigemötet, dock utan cykel.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Under punkten ansvarsfrihet för nämnder, styrelser och enskilda förtroendevalda i Vänersborgs kommun 2018 skrev kommunens revisorer i sin berättelse att de inte funnit skäl till anmärkning och att de tillstyrkte ansvarsfrihet för alla som omfattades av revisionen. Då föreslog Lidell att återremittera ärendet. Problemet var bara att det inte gick att återremittera, avsändaren är kommunens revisorer och de hade redan avlagt sin rapport. Lidell tog efter nån timma tillbaka yrkandet.

I stället yrkade han att ärendet skulle bordläggas med uppdrag att samhällsbyggnadsnämnden skulle avge ett yttrande över en granskningsrapport rörande renoveringen av kommunhuset innan beslut. Granskningsrapporten rör flera år, alltså inte endast 2018 som revisionen omfattar. Bordläggning betyder just att lägga på bordet och inte göra nåt med ärendet för att besluta senare. Lidell återtog då även detta yrkande efter många olika inlägg och ajourneringar.

Då yrkade Lena Eckerbom Wendell att i första hand skulle alla utom samhällsbyggnadsnämndens ledamöter skulle ges ansvarsfrihet och om detta föll, skulle dåvarande ordförande i nämnden, Benny Augustsson inte beviljas ansvarsfrihet. Lidell yrkade bifall till förslaget. Beslutet blev att alla utom samhällsbyggnadsnämndens ledamöter fick ansvarsfrihet.

Det infinner sig en känsla att detta tyvärr ingår i ett mönster. För en tid sedan var det Bo Carlsson som ordförande i NÄRF som inte fick ansvarsfrihet, ganska nyligen så var det ett drev mot Marie Dahlin som lämnade sina uppdrag och nu Benny Augustsson. Frågan är vem står näst på tur?

Det pratas ofta om uppförandekoder bland politikerna. Det är beklämmande att se att en av de största tillskyndarna av dessa koder själv utövar härskarmetoder – härska genom att söndra.

Trogen lyssnare